12
Aug

Möbler. Det är vad svensken helst förvarar i self-storage förråd.

Men varför? Jo enligt en rad undersökningar beror det på att vi flyttar som aldrig förr. Men vi sparar också för att vi är nostalgiker. För trots att vi köper nya möbler har vi svårt att göra oss av med det gamla. Kanske kommer vi att vilja använda dem framöver igen. Eller något av barnen när de vuxit upp. Ofta placerar vi också det ärva i self-storage förråd lite av samma orsaker. Det där som inte passar in just nu, men farmors matsalsmöbel och mormors kristallkrona kan bli det mest värdefulla på sikt. Kanske när vi byggt det där nya huset eller hittat en större lägenhet.
soffa
I flera amerikanska TV-serier ser man hur professionella förrådsjägare går på s k förrådsauktioner. När innehavarna av förråden slutat betala hyran och de blivit omöjliga att spåra så auktioneras innehållet ut, utan att eventuella köpare fått annat än en snabb blick på innehållet och sedan helt enkelt får chansa. Inte så förvånande upptäcker man där att barnmöbler och leksaker är något folk gärna stuvar undan, liksom vapen och sportartiklar. Ibland, i en nation där rörligheten är långt mycket större än i Sverige, är det hela hem som stuvats undan och aldrig hämtats ut igen. Eller nedlagda affärsverksamheter som stuvats undan med ägarens förhoppning om att en vacker dag återuppta verksamheten.

Att hyra en self-storage för att stuva undan sådant som ingår i kommersiell verksamhet förekommer naturligtvis också i Sverige, men i mindre utsträckning.
Vi svenskar är mer ordentliga än amerikanarna när det gäller att planera vad vi stuvar undan. Förråden får ersätta allt mer sällsynta vindsutrymmena som bostadsrättsföreningarna ofta omvandlat till lyxvåningar under takåsarna. Det är mycket mer tillfälliga lagringsplatser, för studenter, kanske under en utlandsvistelse eller i väntan på en husrenovering.

Category : alabanza blogg

Sorry, the comment form is closed at this time.